Sådan renser man tagrender

Hvis du er husejer i København og Sjælland, så er du sikkert udmærket klar over, at der for det meste er rigeligt med vedligeholdelsesarbejde med i handlen. Der skal males, kittes og kradses; både indvendigt og udvendigt; og både sommer og vinter. En af de mange vigtige opgaver som husejer er, at holde sine tagrender pæne og rene. Dette er netop vigtigt, fordi det omskiftelige danske klima jo virkelig er noget der udsætter dine tagrender for lidt af hvert . Hvis man ikke vedligeholder sine tagrender ordentligt, så er det næsten garanteret at man ender med blokerede eller lækkende tagrender; og dette er i sidste ende noget, der vil komme til at skade resten af dit hus – hele vejen fra taget til soklen. Prøv f.eks. at besøge https://www.tagrenderensnu.dk/ for at få et uforpligtende tilbud fra nogle af branchens bedste fagfolk.

Hvilken funktion har en tagrende egentlig?

Tagrenden har derfor en særdeles vigtig funktion i forhold til husets generelle sundhed, og dens hovedfunktion er først og fremmest, at lede regnvandet væk fra dit tag og ned i kloakken. En korrekt fungerende tagrende vil således spare dig rigtig mange penge ved at beskytte hele dit hus imod regnskader.

Hvornår er det bedst at få renset tagrenderne?

Det korte svar er faktisk hele året rundt, og helst flere gange i løbet af året. Det kan nemlig bedst betale sig i det lange løb, men det er jo selvfølgelig mest behageligt om sommeren. Hvis du f.eks. begynder din rengøringskalender umiddelbart efter vinteren, så vil dette være et godt tidspunkt, idet du kan fjerne alle de ophobede rådne blade og slam fra tagrenden, og på denne måde få en frisk start. En grundig rengøring 2-3 gange om året vil absolut være at foretrække, så du ikke giver skimmelsvampen en chance for at få fodfæste i tagrenden. Desuden vil regelmæssig rengøring af dine tagrender gøre arbejdet hurtigere overstået næste gang, idet der jo ikke længere er tale om indgroet snavs, skimmelsvamp, rust eller fugt.

Søg hjælp hos de professionelle

Selvom du godt kan rense dine tagrender selv, så er der gode grunde til at overlade dette til professionelle. Det er jo for det første ikke det mest hyggelige arbejde i verden; det er tidskrævende, og ikke mindst rigtig beskidt og hårdt arbejde. Desuden er det ikke alles kop te, at stå højt oppe på en stige med risiko for at falde ned og brække både arme og ben (og dette er jo især relevant, hvis man bor i en af de mange boligblokke eller lejligheder i hovedstadsområdet). Måske har du heller ikke det korrekte værktøj til opgaven, og er måske ikke ligefrem velsignet med håndværkssnilde. Sidst men ikke mindst, har du ganske enkelt ikke hverken tid eller energi til det store rengøringsjob. Hvis du kan svare ja til blot en af disse årsager, så er det måske en god grund til at overveje at søge hjælp hos de professionelle. Så behøver du jo ikke selv at bekymre dig yderligere, idet dine tagrender vil blive rengjort helt til bunds af eksperter.

Få jobbet gjort, mens du er hjemmefra

Et rigtig godt tidspunkt at få renset dine tagrender på er når du ikke er hjemme. Tag kontakt til dit foretrukne firma, og arranger at arbejdet udføres når du er på arbejde – eller endnu bedre på ferie. Det er jo ikke altid det rareste at have håndværkere i huset, når man prøver at slappe af derhjemme. Desuden er det jo rart at komme hjem til et hus med nyligt rengjorte tagrender uden selv at have løftet en finger. Så afslutningvist kan det siges, at selvom du godt kan rense dine tagrender selv, så vil det oftest ikke være besværet værd. Find i stedet et godt, og få jobbet klaret af eksperterne. Så slipper du også for en masse stress – og ikke mindst sorte negle.