Sådan finder du de bedste a-kasse priser

Uanset om du har været på jobmarkedet i årevis eller først for nyligt er blevet udklækket fra din uddannelse, bør du være medlem af en a-kasse.

A-kassen er notorisk kendt i Danmark, da det er en del af det sikkerhedsnet og den velfærdsmodel, vi er verdensberømte for.

Ford dig, der først nu er ved at stifte bekendtskab med a-kasserne, kan vi oplyse, at det er en såkaldt arbejdsløshedskasse. Denne arbejdsløshedskasse står for at udbetale dine dagpenge, hvis du en dag står uden job – enten fordi du er blevet opsagt eller måske fordi du netop har afsluttet din uddannelse og endnu ikke har sikret en fast stilling.

A-kassen udbetaler dine dagpenge på baggrund af en statsreguleret sats. Det er hovedsageligt penge fra staten, du modtager, men ca. en fjerdedel af dine dagpenge udgøres af kontingentbetalinger fra din a-kasses medlemmer.

Da vi i Danmark er vokset op med a-kassen som en selvfølge, er den bredt efterspurgt. Af samme årsag er det kun naturligt, at der er et stort udbud fra forskellige arbejdsløshedskasser. Konkurrencen er naturligvis god for forbrugeren, da den give de bedst tænkelige a-kasse priser – simpelthen fordi prisen bliver et konkurrencepunkt.

A-kassernes kernefunktion er naturligvis at udbetale dig dine dagpenge, hvis du falder uden for arbejdsmarkedet, men mange steder får du rent faktisk både gode a-kasse priser OG mange medlemsfordele.

Medlemsfordele i a-kassen

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken a-kasse du vælger. Foruden at konkurrere på prisen, kan du nemlig opnå store fordele. Mange af de især større a-kasser tilbyder nemlig deres medlemmer at gøre brug af unikke tilbud. Det kan f.eks. være i form af et medlemskort, der giver rabatter i en lang række butikker eller billigere forsikringstilbud og rejser. Faktisk kan det være mange ting, men sørg for at dette forbliver blandt dine sekundære overvejelser, når du skal træffe en beslutning om at tilslutte dig en bestemt arbejdsløshedskasse.

For i sidste ende er der kun en ting, man bør måle a-kasserne på: deres evne til at få folk tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er fint, at du bliver tilbudt billigere biografbilletter eller kan købe bøger med 10 % rabat, men i sidste ende er det meget mere værdifulgt, hvis du er i en a-kasse, der kan finde det rette job til dig. Du er naturligvis nødt til selv at gøre en stor indsats, men med den rette vejledning i jobsøgning, udformning af CV og jobansøgninger m.m., bliver dine chancer forbedret drastisk. Sørg derfor for, at din kommende a-kasse har disse egenskaber i orden.

Sådan sammenligner du bedst a-kasse priser

Mange vælger at tilmelde sig a-kassen alene på baggrund af dens pris. Dette fordi kerneydelsen er den samme: nemlig at udbetale dine dagpenge.

For at finde de bedste a-kasse priser, kan du finde en sammenligningsside eller kontakte de enkelte a-kasser. Disse vil ofte gerne uddybe, hvad du får for prisen, og hvordan de præstere i forhold til at få folk tilbage i arbejde.

Husk at den typiske pris på a-kasse svinger fra ca. 400 til 600 kroner pr. måned. Der kan derfor være mange penge at spare på kontingentet.