Råd og inspiration: Skal du have anlagt ny terrasse?

Der er ikke noget bedre end at dase på en liggestol på terrassen i sommervarmen eller de hyggelige sommeraftener, hvor der grilles og hygges på terrassen med familie og venner. Kunne du godt tænke dig at få givet din terrasse en tiltrængt maske over eller kunne du bare godt tænke dig at få anlagt ny terrasse, så er der flere aspekter, du bør overveje, inden du sætter arbejdet i gang.

Hvad skal du bruge terrassen til?

Først og fremmest skal du tænke på, hvad du gerne vil bruge din nye terrasse til. Skal det være et sted, hvor du og din partner bare kan hænge ud og have par-tid, eller skal det være et sted, hvor der holdes store sommerfester og grillaftener? Dette har stor indflydelse på størrelsen af terrassen. Når du bedømmer størrelsen, så husk på, at stolene skal kunne trækkes ud fra bordet, og så skal man stadig gerne kunne komme rundt om bordet. Pas derfor på, at terrassen ikke bliver for lille.

Materialevalg til den nye terrasse

Så skal du overveje materialevalg. Vil du have en terrasse med fliser eller en træterrasse? Og hvilken farve skal træet eller fliserne være? Kig på huset og vurder, hvad der vil matche det. Terrassen skal gerne være en del eller forlængelse af huset, så det må gerne matche hinanden.

Vælger du en terrasse med fliser, så kan den vedligeholdes ved almindelig fejning og algebehandling med nogle års mellemrum. Vælger du en terrasse af træ, så skal den naturligvis også have fjernet alger, men det kan også være nødvendigt at overfladebehandle træet. Hvor holdbart og modstandsdygtigt træet er over for vind og vejr afhænger af typen – og prisen.

Der findes to typer af træ, der giver et mørkt og varmt – måske endda lidt eksotisk look. Det er teaktræ og jatobatræ. Teak er formentlig den dyreste, men også fineste type, du kan lave din terrasse med. Jatoba ser også rigtig pænt ud, men det er lidt billigere. De nordiske træsorter såsom gran, fyr og eg kan også bruges. Eg er den stærkeste af disse tre. Vælger du nåletræ, så skal du være opmærksom på, at holdbarheden ikke er helt så lang udendørs. Det skal derfor have træbehandling.

Det er et stort projekt at anlægge ny terrasse

Det er et stort projekt at anlægge ny terrasse, så hvis du har overvejet det som et nemt gør-det-selv projekt, så bør du måske genoverveje, om det er noget, du vil kaste dig ud i. Det er nemlig vigtigt, at der bliver anlagt det rette, stabile underlag samt at hele underlaget er i vatter, inden fliserne eller træterrassen anlægges. Bliver det ikke udført korrekt, så vil stenene skride, synke og komme til at ligge ujævnt med tiden, og så skal det hele laves om igen. Har du ikke selv erfaring med at anlægge ny terrasse, så er det værd at overveje at gøre brug af en professionel håndværker.

Hvis du bor på Bornholm, så få fat i en professionel håndværker, der kan anlægge en ny terrasse med perfekt resultat på Bornholm. De penge vil være godt givet ud, og så kan du hurtigt komme i gang med at nyde sommeren på din nye, fine terrasse.