Få lavet en vedligeholdelsesplan

Af og til kan det være nødvendigt at få foretaget en vedligeholdelsesplan når man bor i andel. Det er sjældent en enkelt person der skal stå for dette. Tværtimod er det noget, som man bliver enige om i fællesskab. Der kan være mange gode grunde til at få lavet sådan en plan. Faktisk kan det også i nogle tilfælde være lovpligtigt at få lavet planen. Det er vigtigt, at man finder nogen som kan hjælpe en. For kun sjældent er det en plan, som man selv kan lave. Man kan sige helt overordnet, at en vedligeholdelsesplan er en beskrivelse af hvordan ejendommen har det. Det er dermed en slags tilstandsrapport for ejendommen og de tilhørende arealer. En person der kommer ud for at lave sådan en plan vil gå rundt og måle og observere. Vedkommende vil banke lidt på de forskellige dele for at finde ud af hvordan det går med ejendommen.

I vedligeholdelsesplan står der reaktionstid

En ting, som man for eksempel kan finde ud af hvis man får lavet en vedligeholdelsesplan er, at taget skal laves. Det er normalt ikke noget man tænker så meget over da man af gode grunde aldrig kigger på taget. Dermed har man i virkeligheden ikke særligt godt styr på hvordan taget har det. Får man lavet en vedligeholdelsesplan kan det dermed være, at man bliver overrasket. Hvis der skal laves noget på bygningen får man en reaktionstid. Det vil sige, at man får at vide hvor lang tid der skal gå fra at man får det at vide til det skal gøres. Det vil sige, at man måske finder ud af, at man skal have skiftet tag inden for fem år.

En god vedligeholdelsesplan sørger for at melde ud i god tid hvad der skal gøres. Det er naturligvis også andelsboligens eget ansvar at have styr på sådanne ting. Man skal altid have en opdateret vedligeholdelsesplan således, at man har en tidshorisont for de forskellige opgaver. For ved man, at taget skal skiftes om fem år kan man nå at spare op og danne sig et overblik over hvilken slags tag man skal have. Man kan også nå at indhente forskellige tilbud. Det vil sige, at en vedligeholdelsesplan i mange tilfælde gør, at det bliver langt billigere at få udført de forskellige ting på boligen der skal laves. For ved man det i god tid vil det altid blive billigere og ofte også bedre.

Vedligeholdelsesplan giver økonomisk overslag

Det kan være svært at gennemskue hvor meget det vil koste at få foretaget de ting der står i en vedligeholdelsesplan. Netop derfor får man også ofte et økonomisk overslag over hvor meget det vil koste. Det er ikke altid, at man kan regne med det på kronen, men det skulle meget gerne give et overblik.

En god og grundig vedligeholdelsesplan bør give et økonomisk overslag som er meget tæt på den reelle pris. Bliver det meget dyrere kan man i visse tilfælde klage hos den person der har udført planen. Det kan selvfølgelig være, at der er faktorer, som vedkommende umuligt kunne have forudset. I disse tilfælde kan man ikke klage, men man må blot acceptere at planen blev dyrere end først troet.