Animationsvideo skaber ny læring

Man har i mange år altid haft den opfattelse af, at animationsvideoer altid bare fyldt børnenes hoveder med en masse bras. Denne indstilling har vi haft til alle former for tegnefilm, derfor har der været et kæmpe tabu omkring det. Men sådan er det ikke længere. Der er kommet en masse nye og læringsrige animationsvideoer de sidste mange år, som har åbnet op for dette tabu omkring, om børn lærer noget af dem eller ej. Dette er en positiv udvikling, da det åbner op for helt nye lærings materialer. Kunne du også godt tænke dig at se, hvilke spændende og interessante animationsvideoer der er kommer, så kan du se mere her.

 

Animationsvideoer hjælper børn

De sidste mange år har mange animationsvideoer taget emner op, som tit fylder en masse i børns hverdag. Det kan være alt lige fra kroppens udvikling, skilsmisse – lev mellem mor og far og hvordan håndteres dette. Det kan også være skole mobning, der er faktisk ikke nogen ende for, hvilke emner der er tale om, som giver børn en masse svar, som de går og mangler. Dette er til stor glæde både i de mange danske skoler, men det er så sandelig også til glæde for mange forældre, da mange ubehagelige emner bliver taget op på en anden måde.

 

Man skal huske på, at mange børn går tit med mange spørgsmål og underen over, hvorfor tingene er som de er. Derfor er animationsvideoer en rigtig gode måde, at give dem nogle svar, især hvis de ikke får dem fra deres forældre. Man skal som voksen huske på, at børn opfanger lang mere end, hvad man lige går og tror. Børn er super gode til at lægge mærke til de små ting i hverdagen og i alle situationer. Derfor går de også rundt med en masse spørgsmål til, hvorfor tingene er som de er.

 

Hvorfor gøre brug af animationsvideoer?

Det kan være du tænker, jamen hvorfor er animationsvideoer så gode til, at oplyse børn på en alternativ måde end, hvad alle andre former for film kan? Jo nu skal du bare høre, hvorfor animationsvideoerne får så stor ros. Alle ved at børn elsker tegne film, men de børn, som er børn nu, er vant til god grafik osv. Derfor vil en almindelig tegnefilm, som man kender tilbage fra 1990´erne ikke kunne give det samme, som en  animationsvideo. Børn relatere bedre til emne, som også bygges på de elementer, som danner ramme for dem i deres hverdag.

 

Så for at give børnene større chance for at relatere sig til emnet bliver der brugt animationsvideoer. Ved at bruge animationsvideoer kan der skabes en masse grafik, som kan skabe et helt bestemt univers, som også er med til at give børnene en kreativ flade at udvikle sig på. Derfor er animationsvideoer er ikke store tabu, som det var en gang. Der er også flere og flere steder, hvor man begynder at bruge animationsvideoer til voksne, som læringsmateriale og vider udvikling i flere forskelle hensigter.