Digitalisering af vores daglige liv har været over os i flere årtier. Det startede med bibliotekerne. Der findes mange hundrede offentlige biblioteker i Danmark, fyldt med millioner af bøger.
I digital form, kan alle Danmarks bibliotekers samlede viden finde plads på en enkel harddisk.
Dokumenter af papir kan holde i flere hundrede år, men kun når de er opbevaret under optimale forhold. Og det er dyrt. Digitalisering sparer både fysisk plads i store mængder, og masser af penge.
Digitale data er nemmere at finde
Du har sikker oplevet det selv. Nogle gange ved du at de oplysninger du lige leder efter må ligge i en af skufferne på dit skrivebord. Men hvilken var det lige? Det er ofte hurtigere at finde oplysninger på Google end ved dit eget skrivebord. Datidens administratorer har opfundet geniale arkiveringssystemer. Den sidste teknologi inden digitalisering var mikrofilm og mikrofiche. Med denne teknologi kunne man gemme store mængder af data på meget lidt plads.
Men for at finde dem, skulle man være ekspert i netop den slags data, ellers var man temmelig chanceløs. Digital indeksering derimod arbejder med hverdagsbegreb. Alle kan finde digitale data. Selv når du ikke ved hvor de ligger, eller hvad præcis de hedder. Det kan lade sig gøre fordi man i digitale databaser kan lave så mange forespørgsler og forbindelser som man ønsker.
Analoge systemer blev mere kompliceret for hvert nyt datalink. Men sådan er det ikke med digitale databaser. De bliver faktisk nemmere at administrere jo flere links der er.
Få hjælp til digitalisering af din virksomhed
Alle virksomheder, små som store får gavn af digitalisering. Det kommer også flere og flere lovkrav om digitalisering. Fordi digitalisering giver god mening på mange måder. Det sparer plads, penge, ressourcer som papir, og gør administration nemmere og hurtigere. Spørg en digitaliserings ekspert som Martin Pihl hvis du vil høre mere om det.